ESPAI CREATIU
Cursos i tallers

Espai de trobada, comunicació, relacions, treball col·lectiu, parlar en públic, esforç, diversió, cultura, creativitat, curiositat, dominar la por escènica, ...


Aquest són alguns dels valors del teatre. Valors que treballem a partir dels cursos i tallers que el Patronat Municipal del Teatre Cirvianum i el Grup xarxa de Torelló ofereixen per canalla i joves a partir de 6

CURSOS DE TEATRE 2015-2016

Calendari:
D’octubre de 2015 a juny de 2016

EDAT

HORARI

PLACES

6 a 8 anys

Dijous de 2/4 de 6 a 7

15

8 a 10 anys

Divendres de 2/4 de 6 a 7

15

10 a 12 anys

Divendres de 2/4 de 6 a 7

15

13 a 15 anys

Dijous de 4 a 2/4 de 6

15

13 a 15 anys

Divendres de 7 a 2/4 de 9

15

A partir 15 anys

Divendres de 2/4 de 9 a 10

15

Lloc: 
Annexos del Teatre Cirvianum. c/ Capsavila, 13. Torelló

Informació:
Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torelló
Pl. Nova, 11, 1r pis. Torelló. Tel. 93 859 55 06

cirvianum@ajtorello.cat Web: www.teatrecirvianum.cat
Grup Xarxa 93 859 33 18

Inscripcions:

www.teatrecirvianum.cat (Places limitades) A partir del 14 de setembre

Preu: 

130€ (tot el curs)

Organitza: 
Grup xarxa de Torelló

 Festus
FESTUS, festival jove d’arts al carrer arriba a la seva tretzena edició. Durant els dies 8, 9 i 10 de juliol els carrer de Torelló (Osona) es tornaran a omplir de música, arts escèniques i audiovisuals.

El FESTUS sorgeix del Patronat del teatre Cirvianum de Torelló i de les regidories de joventut i cultura de l’ajuntament de Torelló, amb l’objectiu de donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques que no tenen accés als canals de difusió habitual i, amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics. El Patronat és l’encarregat de portar a terme la programació estable durant tot l’any i ens proposa un festival a principi d’estiu, coincidint amb cap de setmana i on el teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, el circ, els curtmetratges, etc. Són els protagonistes en els carrers, places i jardins del poble. Totes les actuacions són gratuïtes i es vol aconseguir que gent poc acostumada al consum de productes culturals descobreixin que hi ha una alternativa a les propostes lúdico-festives a les que estan acostumats.

El Festus vol abarcar totes les formes d’expressió artística contemporània que impliquen un trencament amb la rutina urbana del dia a dia de pobles i ciutats, i programar aquelles curiositats del món de l’espectacle que proposen una relació especial, diferent i íntima d’interacció amb el públic.

TEATRES D'OSONA

L’Auditori Teatre de Calldetenes, el teatre L’Atlàntida de Vic i el teatre Cirvianum de Torelló, TEATRES D’OSONA per a la promoció i difusió de programacions professionals estables d’arts escèniques i de la creació escènica a Osona.

Els tres teatres municipals d’Osona que mantenim una programació estable d’arts escèniques professionals a la comarca d’Osona ens ajuntem sota la denominació TEATRES D’OSONA per tal de col·laborar en la promoció i difusió de les arts escèniques a Osona i donar suport als creadors d’Osona en aquest àmbit.

Per tal de posar a la pràctica aquestes intencions, en un inici ens proposem les següents línies d’actuació:

.Reunir-nos periòdicament per tal de consensuar i coordinar les programacions estables d’arts escèniques per tal de donar una oferta àmplia de qualitat i variada d’arts escèniques a la comarca d’Osona, en la recerca de la màxima rendibilització dels recursos econòmics i tècnics dels teatre osonencs.

·Donar suport als creadors osonencs en les arts escèniques. Es volen trobar fórmules que permetin donar suport a les persones i grups osonencs que treballen en la creació escènica i facilitar l’accés d’aquests als equipaments, així, inicialment, s’incidirà en dues línies d’actuació:

 CONTRACTACIÓ D’ESPECTACLES DE PRODUCCIÓ OSONENCA.
 SUPORTS A PROJECTES DE CREACIÓ I A LA PRODUCCIÓ ’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA.

Aquestes dues línies d’actuació tindran els condicionants i consideracions següents:


CONTRACTACIÓ D’ESPECTACLES DE PRODUCCIÓ OSONENCA: Els teatres del col·lectiu TEATRES D’OSONA es comprometen individualment a la contractació un cop cada semestre com a mínim, d’un espectacle produït per creadors o grups osonencs, depenent sempre de que les condicions tècniques i/o econòmiques de la proposta siguin assumibles per cada teatre.
Aquestes programacions s’identificaran sempre amb el distintiu comú TEATRES D’OSONA dins les programacions específiques de cada teatre.


SUPORTS A PROJECTES DE CREACIÓ I A LA PRODUCCIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA: Els teatres del col·lectiu TEATRES D’OSONA es comprometen conjuntament un cop cada semestre a donar suport com a mínim a UN PROJECTE D’ARTS ESCÈNIQUES proposat per creadors o grups osonencs.Coproduccions

El Patronat Municipal del Teatre Cirvianum, des de la seva constitució a l’any 1994 ha apostat decididament per les arts escèniques i visuals a través de la seva programació al Teatre Cirvianum de Torelló. 

D'aquesta manera des del Teatre al llarg de l'any es coprodueixen diferents espectacles per promocionar i posar en valor les arts escèniques.  

GRUP XARXA DE TORELLO I PATRONAT MUNICIPAL DEL TEATRE CIRVIANUM

L’any 2004 el Grup Xarxa de Torelló va plantejar al Patronat Municipal del Teatre Cirvianum oferir als nens i nenes de Torelló la possibilitat de participar de les arts escèniques no només com a espectadors sinó també com a protagonistes. En aquest sentit van proposar al patronat la coproducció d’un espectacle protagonitzat per canalla de Torelló.

Aquest projecte es va tirar endavant amb l’objectiu de complementar la programació d’espectacle infantil en els actes de la Festa Major i oferir un espectacle amb qualitat i rigor, en la línia dels espectacles infantils programats al llarg de la temporada.

Des del 2004 s’ha produït 6 espectacles, “La ciutat i la lluna”, “El Quixot” i “Mozart, i el viatge fantàstic”, "La recerca d'Ulisses", "Kanimuka" i "Escrit a les Pedres". En aquest espectacles han intervingut 180 artistes de 6 a 18 de la Vall del Ges i els han vist més de 1.000 persones cada espectacle.

Aquests espectacles són fruit d'un taller d'arts escèniques es realitza el mes de juliol. 

Si vols participar-hi posa't el contacte amb nosaltres.

NOU 69 TEATRE I PATRONAT MUNICIPAL DEL TEATRE CIRIVIANUM

1916, Josep M. Folch i Torres escriu ELS PASTORETS, l'obra més representada de la producció teatral catalana de tots els temps.
1969, es funda el grup EL NOU 69 teatre a Torelló.
1994, el Cirvianum torna a aixecar el teló reconvertit en un teatre modern.
És des d'aquest any 1994 que a Torelló ja hi ha tots els elements necessaris perquè puguin fer-se ELS PASTORETS.

Durant tots aquests anys de coproduccions han passat moltes coses, però la professionalitat de totes les persones que hi han participat al llarg d'aquests anys han fet possible que per les festes de Nadal a Torelló s'hi puguin veure uns Pastorets remodelats i amb molta força  tot i conservar l'essència que l'a fa hereva d'una forta tradició.

Si tens ganes de ser pastor, dimoni o angel posa't en contacte amb nosaltres.

ESPECTACLES MEREIXEDORS DEL SUPORT A LA CREACIÓ I PRODUCCIÓ D'ARTS ESCÈNIQUES I VISUALS


L'any 2007, el Patronat va fer un pas endavant en la seva aposta per les arts escèniques i va crear el FESTUS – festival jove d’arts al carrer. Un festival organitzat per donar a conèixer propostes artístiques que no tenen accés als canals de difusió habituals, i aconseguir que gent poc acostumada al consum de productes culturals descobreixin que hi ha una alternativa a les activitats lúdicofestives a les quals estan acostumats.

Amb aquesta filosofia, el Patronat avança aquest mateix any va obrir la convocatòria pel SUPORT A LA CREACIÓ I A LA PRODUCCIÓ DE LES ARTS ESCÈNIQUES. D’aquesta manera, amb aquest suport, el Patronat es posa al costat de l’artista i completa un cercle iniciat l’any 1994.

El SUPORT A LA CREACIÓ I A LA PRODUCCIÓ DES LES ARTS ESCÈNIQUES I VISUALS es convoca per promoure, estimular i difondre la creació artística al poble de Torelló i a la comarca d’Osona.

D'aquesta manera El Patronat Municipal del Teatre Cirvianum aporta fina a 6.000€ per a la creació i producció artística amb l’objectiu de fomentar l’aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics i creatius, especialment els joves creadors emergents i els de caire contemporani i innovador.
 
Aquesta convocatòria va dirigida a tots els artistes amb idees creatives que estiguin treballant amb arts escèniques i visuals i vulguin fer realitat un projecte artístic innovador. Amb aquesta coproducció el Teatre es posa al costat dels artistes emmergents amb coses per explicar.Suport a la creació i a la producció d'arts escèniques i visuals

El Patronat Municipal del teatre Cirvianum vol promoure, estimular i difondre la creació artística al poble de Torelló i a la comarca d’Osona en general, en les disciplines d’arts escèniques i visuals. És per això que l'any 2007 va corganitzar la primera edició de la convocatòria de suports a la creació i a la producció de els arts escèniques i visuals, amb una dotació econòmica màxima de 6.000 euros.

La idea és donar suport i fomentar l’aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics i creatius a Torelló i Osona, especialment els  joves creadors emergents, els projectes de caire contemporani i  innovador, els de caire pluridisciplinar i els que impliquin en el projecte diferents agents creatius, donant suport econòmic a la producció del projecte.

Els suports van destinats a persones i/o col•lectius dels quals un mínim del 50% de les persones que participin en el projecte estiguin vinculades a Torelló o a la comarca d’Osona (haver-hi nascut, residir-hi o desenvolupar-hi l’activitat artística).

Pel que fa a la tipologia de les propostes, hi tenen cabuda qualsevol activitat d’arts escèniques i visuals en viu i en directe, pensada per a sala, carrer o altres espais i destinada a qualsevol tipus de públic; bé sigui teatre, circ, música, dansa, projectes en nous formats (electrònics, digitals...), projectes artístics pluridisciplinars, intervencions, performances, happenings... D’altra bana, es prioritzaran els projectes de joves creadors, els que tinguin en compte la creació de nous públics i/o de públic jove, els que potenciïn la interculturalitat, els que tinguin voluntat de professionalització, i els de projecció supracomarcal.

De les dues edicions d'aquesta convocatòria se'n han beneficiat 4 projectes

I CONVOCATÒRIA
“TERMINAL” de Insomni, associació cultural pel foment audiovisual
“LA MILLOR DEFENSA PER UN BON ATAC ÉS ESTAR PREPARAT” de Iñaki Álvarez i Job Ramos.

II CONVOCATÒRIA
“Manuel+Mercedes+Manlleu & karaoke Barcelona Filla de Puta” (MMM + KBFP) proposat per Ramon Villegas Guix
“MÀNIMA” proposat per Roser Puigdevall Miralpeix

Amb el suport de: Amb la col·laboració de: Patrocinen el teatre Cirvianum:
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona.
Generalitat de Catalunya. Departament de cultura.
Ràdio Ona
Axilone

Patronat Municipal del Teatre Cirvianum Pl. Nova,10 - 08570 Torelló NIF P5828501F
Avís legal | Crèdits