BÖIRA + SAÏM + B1N0

ATENCIÓ: Aquests concerts s'han traslladat a la SALA POLIVALENT per previsió de pluja - Concert de les tres formacions musicals


En escena el 29 maig

Böira

A vegades asfixiant, densa al mateix temps que vaporosa. Tant pot embolcallar-te com resultar infranquejable, o fins i tot conjurar una alliberadora catarsi. La música de Böira té molt de meteorològica, en el sentit que conjura els elements per portar l’oient en un viatge sonor que condensa influències i experiències artístiques molt variades en un post-rock d’autor, orbitant per posar la referència més clara, el dels escocesos Mogwai. El quintet, format entre Sant Boi de Llobregat i Barcelona, explora les possibilitats de la seva música instrumental, en la qual desemboca un torrent abrasiu de noise, hardcore i metal, per un cantó, amb les aigües calmades i etèries de paisatges sonors construïts amb un fons més cristal·lí, per l’altre. Amb el seu primer disc, Si de la runa naixés, van establir una impecable carta de presentació que guanya encara més profunditat en els seus apassionats directes.

 

Saïm 

Aquesta formació presenta el seu segon disc Fràgil, una trepidant col·lecció d'himnes punk-rock que no temen sonar íntims, a mostrar els flancs i acotar el cap, admetre errors sabent, tanmateix, que hi tornarem. En aquest nou treball, el trio de Felanitx-Manacor ha anat a la segura i ha treballat amb els germans Santi i Víctor Garcia a Ultramarinos Costa Brava, el lloc idoni per a una banda com Saïm. I a Ultramarinos han sabut treure profit d'una banda que, des de que va publicar Accidents (Bubota, 2017), no ha deixat de fer concerts i de créixer davant la mirada de tothom, convertint-se en un dels valors més sòlids de l'escena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b1n0

Per a entendre l'escenari on b1n0 concep i dona vida a les seves cançons haurem de viatjar a zones del nostre cervell on les paraules són colors i on els nostres pensaments s'expandeixen i es contreuen de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra. El 2019 van llançar un primer disc homònim (b1no, Foehn Records), amb el qual es van situar de manera immediata en l'epicentre de l'escena electrònica catalana. Ara, el duo format per Emili Bosch i Malcus Codolà, continua el seu llegat amb bi, el seu nou EP.