Festus

El Festus, festival d’arts al carrer és una iniciativa que sorgeix, a finals dels anys noranta, del Patronat del teatre Cirvianum de Torelló i de les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Torelló, amb l’objectiu de donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques, que no tenen accés als canals de difusió habitual, i amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics.

Des de la seva primera edició, el 1998, el festival Festus es proposa a principi d’estiu, coincidint amb cap de setmana, on el teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, el circ, els curtmetratges, les perfermance etc. són els protagonistes als carrers, places i jardins del poble. Totes les actuacions són gratuïtes, responent a la intenció més romàntica del festival que és que les persones poc acostumades al consum de productes culturals descobreixin que hi ha una alternativa a les propostes lúdico-festives a les que estan acostumades.

El Festus vol abarcar totes les formes d’expressió artística contemporània, que impliquen un trencament amb la rutina urbana del dia a dia de pobles i ciutats, i programar aquelles curiositats del món de l’espectacle que proposen una relació especial, diferent i íntima d’interacció amb el públic.

Si vols conèxier millor què és el Festus i quina és la programació d'enguany pots consultar el seu web: Festus, festival d'arts al carrer