EL MAR, VISIÓ D'UNS NENS QUE NO L'HAN VIST MAI

Cia. Xavi Bobés


Propera sessió el 12 d'abril
  • Inici | 20:00
    Dura | 1 h 5 min.
  • Teatre Cirvianum

En escena el 12 d'abril

Una obra d’una bellesa colpidora, al servei d’un relat sobre la memòria històrica

Aquesta és la història d’una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa la va fer un dia d’hivern de l’any 1936. Els va prometre el mar.

L’any 1934 el jove mestre català Antoni Benaiges arriba a l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. Pocs mesos després paga de la seva butxaca una impremta i un gramòfon. Des d’aquell mateix any, els nens i les nenes publiquen les seves emocions, somnis i pensaments.
El mes de gener de 1936, publiquen El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca. El quadern «conté, en format de vers, més que de prosa, les expressions dels escolars de com s’imaginen el mar, les seves pors i els seus somnis». El mestre els promet que aquell mateix estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar. El 25 de juliol de 1936 Benaiges és afusellat. La promesa del mestre ja no es podrà complir.

Autoria i direcció: Xavier Bobés i Alberto Conejero
Intèrprets: Xavier Bobés i Sergi Torrecilla

 

 

divendres
12
d'abril

20:00 | 1 h 5 min.

EL MAR, VISIÓ D'UNS NENS QUE NO L'HAN VIST MAI

Teatre Cirvianum,

Entrades Queden 384 entrades disponibles