FESTUS 2021

Del 27 al 30 de maig d'enguany Torelló acollirà la 24 edició del Festus, festival d'arts al carrer, que arriba amb més diversificació d'espais que mai.

La gestió de la pandèmia de la covid-19, poc a poc sembla que ens deixa retornar als carrers i a les places per celebrar la cultura, en un context més relaxat que fa un any. La presencialitat, la relació amb l’entorn en tots els seus vessants i el contacte amb el públic, del que el Festus es nodreix per constituir i imprimir el seu caràcter, és imprescindible per retornar la cultura al lloc que li correspon.

Que el Festus té la capacitat d'adaptar-se a les adversitats ho vam descobrir en l'edició extraordinària de l'any passat i enguany, que no n'és excepció, tot i presentar-se en una edició que recorda a les anteriors de la pandèmia, el festival continua reinventant-se i adaptant-se a les mesures preventives ordenades per les autoritats sanitàries. Fins a 11 espais seran escenari del festival, alguns tan nous com sorprenents, per acollir espectacles de tot tipus: teatre, música, dansa, circ, i arts visuals.

De la vintena d'espectacles programats en l'edició del Festus 2021, tres seran de pagament i, tant per a aquests tres com per a la resta dels espectacles gratuïts, serà necessari d'obtenir entrada a través del web del Teatre Cirvianum.

Ara més que mai, la cultura se’ns presenta com una eina que ens impulsa a repensar-nos per tirar endavant malgrat les adversitats del moment. La cultura ens fa més lliures, més crítics i més atents. No deixem de formar-ne part, ans el contrari, ara més que mai reivindiquem-la!