8’20” LLUM EN TRÀNSIT

Enric Viver i Sílvia Parés


En escena el 25 de maig

Una partícula que s’arrenca del Sol, llançada a l’infinit, pren noció de l’espai i el temps del seu voltant. Viatja a la velocitat més ràpida de l’univers. Ara, nosaltres l’invoquem. Sabem que arribarà a l’espai que li oferim, i quan arribi, la rebrem amb el nostre cos i ment.

8′20″ Llum en Trànsit és una acció sobre el viatge de vuit minuts i vint segons que fa la llum per arribar a Torelló des del Sol. Utilitzant diferents artefactes interactius, focalitzarem l’atenció en quelcom infinitament diminut, un fotó. Proposem un moment per sentir el temps, per imaginar les dimensions i velocitats del nostre sistema solar, per rebre i definir quelcom indefinit.

Bio

Enric Viver (1998) i Sílvia Parés (1997) són dos artistes de la Vall del Ges que col·laboren en la creació de projectes des del 2018. La seva dinàmica es basa en la interacció amb el públic a través d’accions o esdeveniments reflexius, a vegades irònics. El duo destil·la idees vinculades a la ciència o l’ecologia en les seves creacions, reivindicant el joc i posant al centre una experiència sensorial. La seva obra genera rutes alternatives que ens apropen de manera orgànica i lúdica a conceptes intrínsecs. Mitjançant un procés simbiòtic, busquen aproximar les pràctiques artístiques al públic, fent-les accessibles i divertides.